2024 LGS Sınav Sonuçları Açıklandı

    28.06.2024
    A+
    A-
    2024 LGS Sınav Sonuçları Açıklandı

    Öğrencilerin gündeminde olan 2024 LGS sınav sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınava katılan öğrenciler istedikleri liseye yerleşebilmek için sınavdan aldıkları puanları sorgulamaya başladı. Peki LGS sınav sonuçları nasıl sorgulanır?

    2024 LGS Sınav Sonuçları Açıklandı

    2024 LGS sınav sonuçları öğrencilerin erişime açıldı. Sınava giren öğrenciler, meb.gov.tr adresi üzerinden sorgulamaya açılan sınavın sonuçları için T.C. kimlik numaraları ile sisteme giriş yapması gerekiyor. Sonuçlar posta ile gönderilmeyecek.

    2024 LGS sınav sonuçlarını sorgulamak için buraya tıklayınız.

    Lise Tercihleri Ne Zaman Başlıyor?

    Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak ortaöğretim(lise) kurumları tercih süreci bugün (28 Haziran) başladı, 17 Temmuz Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar devam edecek. Yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz’da açıklanacak.

    Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir.

    Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır. Tercih süreci sonuçların açıklanmasının ardından netleşecek.

    Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.

    2024 Lise Taban Puanları için buraya tıklayınız.

    LGS Boş Kontenjanlar İçin Kılavuz Bekleniyor

    Özellikle öğrenci nüfusu sayısından kalabalık illerden olan İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Samsun gibi şehirlerde merkezi sınav puanıyla öğrenci alımı yapacak illerde okullara ayrılan kontenjan merak ediliyor.

    Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Sosyal Bilimler Liselerine yerleşmek isteyen öğrenciler için tercih kılavuzu bugün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanacak. Kılavuzda öğrencilerin tercih edebilecekleri okulların boş kontenjanları yer alacak.

    Lise Tercihleri Nasıl Yapılıyor?

    LGS kapsamında liselere yerleştirmeler; yerel yerleştirme, merkezi yerleştirme ve pansiyonlu okullara yerleştirme olmak üzere üç şekilde yapılacak. Yerel yerleştirmede öğrenciler ikamet adresleri, Okul Başarı Puanı (OBP) ve devam-devamsızlık kriterleri dikkate alınarak kayıt alanlarında bulunan farklı türdeki okullardan en fazla 5 tercih yapacak.

    Yerel yerleştirmelerden en az bir okul tercih edilmesi zorunlu olacak. Merkezi yerleştirmede, okulların kontenjanları ve puan üstünlüğüne göre tercihler doğrultusunda yerleştirme yapılacak. Pansiyonlu okullar için tercih yapmak ise isteğe bağlı olacak.

    Bu Yıl İlk Defa Velilere Yönelik Tercih Kılavuzu Yayımlandı

    MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, LGS tercih sürecindeki hazırlıklara bir yenisini daha ekleyerek, ailelere kapsamlı bilgi verilmesi amacıyla “Tercih Süreci Ebeveyn Kılavuzu”nu internet sitesinden yayımladı.

    Kılavuzda, tercih süreci, lise türleri, nakil işlemleri ve yerleştirmelere ilişkin bilgiler ile sıkça sorulan sorular ve öneriler gibi detaylı konu başlıkları yer alıyor. Aynı zamanda tercih kontrol listesi, okul türleri ve yerleştirme detaylarına da kılavuzdan ulaşılabiliyor.

    Fen lisesi, sosyal bilimler lisesi, Anadolu lisesi, güzel sanatlar lisesi, spor lisesi gibi okul türlerine ilişkin kapsamlı bilgilerin bulunduğu kılavuzda, tercih kontrol listesine de yer verildi.

    Tercih Süreci Ebeveyn Kılavuzu“na ulaşmak için buraya tıklayın.

    2024 LGS Baraj Puanı Kaç?

    2024 LGS’de baraj puanı liseden liseye değişmektedir. Nitelikli bir liseye girmek isteyen öğrencinin en az 420 puan ve üstü alması gerekmektedir.

    LGS’de Yüzdelik Dilim Nedir?

    LGS’de yüzdelik dilim, öğrencinin sınavda sıralandırmaya bağlı olarak oluşan “yüzde” ifadesidir. Örneğin LGS’nin yüzdelik dilimine göre sınav genelinde %8 giren bir öğrenci 1.300.000 (LGS’ye giren yaklaşık öğrenci sayısı olsun) öğrenci arasında 104.000 olmuştur.

    BİR YORUM YAZIN

    ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

    Henüz yorum yapılmamış.