2021 LGS Sınav Sonuçları Açıklandı! LGS Sonuçları Nereden Öğrenilir?

LGS
30.06.2021
A+
A-
2021 LGS Sınav Sonuçları Açıklandı! LGS Sonuçları Nereden Öğrenilir?

Öğrencilerin gündeminde olan LGS 2021 sınav sonuçları MEB tarafından açıklandı. 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı LGS kapsamındaki merkezi sınav 973 yurt içi ve 4 yurt dışı sınav merkezinde düzenlendi. İki oturum halinde gerçekleştirilen LGS sınavının sonuçları yapılan değerlendirmelerin ardından MEB’in yaptığı duyurunun ardından erişime açıldı.

2021 LGS sonuçları günler öncesinden de duyurulduğu gibi 30 Haziran tarihinde MEB’in resmi sitesi MEB.gov.tr adresinden açıklandı. Bu yıl LGS’de tam puan alan öğrenciler, LGS Türkiye birinciliğini paylaşıyor. LGS sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın http://sonuc.meb.gov.tr/ adresi üzerinden sorgulanabilecek. Öğrenciler, LGS sonuçlarına tercihte bulunabilecek. İşte MEB LGS sonuç ekranı;

LGS 2021 SINAV SONUCU SORGULAMA EKRANI!

2021 LGS’de soru iptali yok

LGS kapsamındaki merkezi sınavda öğrencilere farklı branşlardan toplam 90 soru soruldu. Saat 09.30’da başlayan ilk oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil testleri uygulandı.

İkinci oturum saat 11.30’da başladı ve bu oturumda öğrenciler matematik ve fen bilimleri testlerini cevapladı. Merkezi sınavda yer alan sorulardan hiçbiri iptal edilmedi.

LGS’de kaç kişi birinci oldu?

LGS’de 36 ilden 97 kişi 500 puan (tam puan) aldı. 2021 LGS sınavında en yüksek başarı Türkçede olurken en düşük başarı Matematik sınavında gerçekleşti.

2021 LGS baraj puanı kaç?

2021 LGS’de baraj puanı “lise”den liseye değişmektedir. LGS sınavında iyi bir liseye girmek isteyen öğrencinin en az 450 puan alması gerekmektedir.

LGS sınavında kimler başarılı: Kızlar mı erkekler mi?

Doğru cevap sayısı ortalamalarının cinsiyete göre değişimi incelenmiş ve kız öğrencilerin ortalamalarının Matematik dışındaki tüm alt testlerde erkek öğrencilerden daha yüksek olduğu belirlenmiştir.

Anne ve baba eğitim düzeyine göre sınav puanlarının değişimine odaklanılmış, anne ve baba eğitim düzeyi ilkokul olan öğrencilerle lisansüstü olan öğrenciler arasında 120 puana varan fark olduğu görülmüştür.

Bu sonuçlar, 2020 yılında olduğu gibi, anne ve baba eğitim düzeyindeki artışın sınav performansındaki artışla ilişkili olduğunu göstermektedir.

LGS’de yüzdelik dilim nedir?

LGS’de yüzdelik dilim, öğrencinin sınavda sıralandırmaya bağlı olarak oluşan “yüzde” ifadesidir. LGS’nin yüzdelik dilimine göre sınav genelinde %8 giren bir öğrenci 1.300.000 (LGS’ye giren yaklaşık öğrenci sayısı) öğrenci arasında 104.000 olmuştur.

2021 LGS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

Milli Eğitim Bakanlığının sitesinde 2021 LGS tercih kılavuzu, sınav değerlendirmenin hemen ardından yayınlanacak.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.