LGS İçin Geri Sayım Başladı! Sınav Giriş Belgeleri Yayınlandı mı?
Bu yıl da korona virüs salgınının gölgesinde geçen LGS hazırlıklarında artık sona gelindi. MEB’in düzenleyeceği ve yüz binlerce sekizinci sınıf öğrencisinin katılım sağlayacağı LGS için artık nefesler tutuldu.
Hayalini kurdukları okullarda eğitim almak için dönem boyunca sıkı şekilde ders çalışan liseli adayları için geri sayım başladı! Yaklaşık 1.2 milyon öğrenci, 10 gün sonra eğitim görmek istediği lise için yarışacak.
Sınav Giriş Belgeleri Yayınlandı mı?
6 Haziran’da gerçekleştirilecek, Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınava ilişkin fotoğraflı sınav giriş belgesi bugünden itibaren (27 Mayıs) e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden açıklanacak. Okul müdürlükleri giriş belgelerini mühürleyerek öğrencilere teslim edecek.
Sınavda Değişiklik Oldu Mu? LGS Nasıl Olacak?
Sınavda oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. İki oturum halinde uygulanacak sınavda öğrencilere toplam 90 soru yöneltilecek.
Birinci oturumda 8’inci sınıf Türkçe, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil. İkinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular yer alacak.
LGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
Sınav sonuçları, 30 Haziran’da bakanlığın internet sitesinde ilan edilecek.
LGS Sabahı Kaygı Yaşamamak İçin Uzmanlar Önerdi:
Uzmanlar, öğrencilerin sınav günü her zamanki gibi kahvaltı etmeleri ve rahat kıyafetler tercih etmelerini önerirken; “Sınav sabahı ulaşım sıkıntısı ve okulu bulma kaygısı yaşamamak için, ailenizin de desteğiyle sınava gireceğiniz binayı mutlaka önceden görün. Sınava iki kurşun kalem, silgi, kalemtıraş ve pet şişe içinde su götürebilirsiniz. Kimliklerinizi ve sınava giriş belgelerinizi de yanınıza almayı unutmayın” dediler.
Uzmanların ailelere tavsiyesi ise “Aileler çocuklarını elbette desteklemeli ancak sınav öncesinde de her zamanki gibi davranmalarını öneriyorum. Çünkü, farklı davranmak ve özel bir şey yapmak, sınava yüklenilen anlamı, sınav vurgusunu çoğaltır. Kaygı bulaşıcıdır, aileler kaygılarını çocuklarına yansıtırsa çocuklar da heyecanlanacaktır” şeklinde oldu.