2021 DİB-MBSTS Sonuçları Açıklandı!

04.05.2021
A+
A-
2021 DİB-MBSTS Sonuçları Açıklandı!

Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgi ve Seviye Tespit Sınavı, 10 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirildi. Sınavın ardından adaylar, ÖSYM tarafından sınav sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığını merak ediyor. Salgın nedeniyle birçok kez ertelen 2021 MBSTS sınav sonuçları açıklandı mı?

ÖSYM’den Duyuru Geldi!

2021-DİB-MBSTS sonuçları için geri sayım bugün sona erdi. ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 10 Nisan 2021’de uygulanan 2021-DİB-MBSTS’ye ait değerlendirme işlemleri tamamlandı. ÖSYM koordinesinde gerçekleştirilen DİB-MBSTS sonuçları, adaş işlemleri sayfası üzerinden erişime açıldı.

Sonuçları Nereden Öğreneceğiz?

Adaylar, sınav sonuçlarına 04 Mayıs 2021 tarihinde saat 14.30’dan itibaren ÖSYM’nin “https://sonuc.osym.gov.tr” adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecekler. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Sorular ve Cevaplar Yayınlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (2021-DİB-MBSTS) adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ve soruların doğru cevapları, sınava giren adayların sorulara verdikleri yanıtlarını ve değerlendirme sonuçlarını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 04 Mayıs 2021 tarihinde saat 14.45’ten itibaren 10 gün süreyle erişime açıldı.

Adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir.  İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.