2022 KYK Yurt Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

30.08.2022
A+
A-
2022 KYK Yurt Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KYK yurt başvuru sonuçları için geri sayım başladı. 24 Ağustos itibariyle başlayan KYK yurt başvurularının ardından, üniversite kayıtlarını yaptıran öğrenciler başvurularını e-Devlet üzerinden yapmaya başladı. 28 Ağustos tarihde son bulan KYK yurt başvuru işlemlerinin ardından sonuçların ne zaman açıklanacağı gündemde yer alıyor. Peki, KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Kredi ve Yurtlar Kurumu tarih verdi mi?

KYK yurt başvuruları, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun açıklamalarının ardından başlamıştı. Farklı şehirlerde barınma ihtiyaçlarını karşılamak için KYK yurt başvurularında bulunan öğrenciler şimdi de sonuçların açıklanacağı tarihi araştırıyor.Peki, KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Kredi ve Yurtlar Kurumu tarih verdi mi?

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

24 Ağustos tarihinde başlayan KYK yurt başvuruları 28 Ağustos tarihinde sona erdi. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından başvuru sonuçlarının Eylül ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor.

KYK YURT BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

KYK yurt başvuru işlemi, E-Devlet aracılığıyla tamamlanabilecek. Toplam 9 adımdan oluşacak olan KYK yurt başvurusu için müracaat esnasında bazı bilgilere ihtiyaç duyulacak.

Örgün eğitime kaydı olmayan, öğretim kurumlarından 6 aydan fazla uzaklaştırma alan, sabıka kaydı bulunan, 6 ay ve daha fazla hapis cezası bulunan, bulaşıcı hastalığı olan, akıl ve ruh sağlığı yerinde olmayan, yurt başvurusunda bulunduğu belediye sınırları içerisinde ailesi ikamet eden öğrenciler, KYK yurt imkanından faydalanamayacak.

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2022-2023 eğitim dönemi için kredi ve burs başvurularının, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ekim ayında yapılması bekleniyor.

KYK ve burs başvuru tarihleri Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) sitesinde duyurulacak. Konuya ilişkin detaylar geldikçe ve kesin tarih belli olunca haberimizde yer vereceğiz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.