2022 YKS Ek Tercih Kılavuzu Yayımlandı!

07.09.2022
A+
A-
2022 YKS Ek Tercih Kılavuzu Yayımlandı!

YKS ek tercih yerleştirme kılavuzu yayımlandı. 2022/2023 eğitim öğretim döneminde üniversiteli olma şansını yakalamak isteyen adaylar, ÖSYM’nin tercih ekranını kullanacak. Üniversite adayları, kendilerine tanımlanan 24 adetlik tercih kontenjanını puan ve sıralama detaylarını gözeterek dolduracak. Bedensel engelliler, bir mesleğe yönelik program uygulayan liselerin mezunları ile ilgili ilke ve kurallar ikinci ek yerleştirme için geçerli olmayacak. İşte, YKS ek yerleştirme tercih kılavuzu ve ek tercih ücreti hakkında detaylı bilgiler ve kimlerin tercih yapabileceğine dair ayrıntılar..

 

YKS ek yerleştirme kılavuzu bugün erişime açıldı. İlk yerleştirme sürecinde aldıkları tercih sıralamaları olumsuz sonuçlanan adaylar, ikinci yerleştirme kapsamında bir üniversiteye yerleşebilmek için işlemlerini gerçekleştirecek. Peki, YKS tercih işlemleri sırasında nelere dikkat edilmesi gerekecek? İşte, o konudaki tüm detaylar..

YKS EK YERLEŞTİRME KILAVUZU

Adaylar, 2022-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 07-13 Eylül 2022 tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaklardır.

Tercih işlemleri, 07 Eylül 2022 tarihinde saat 10.00’da başlayacak, 13 Eylül 2022 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

YKS EK YERLEŞTİRME KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

EK TERCİH ÜCRETİ NEREYE, NE KADAR YATIRILACAK?

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.