2022 YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Ek Tercihler Ne Zaman Yapılacak?

30.07.2022
A+
A-
2022 YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Ek Tercihler Ne Zaman Yapılacak?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YKS sınavı 18 – 19 Haziran 2022 tarihlerinde (AYT, YDT, TYT) olmak üzere 3 oturum şeklinde düzenlenmişti. Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasıyla milyonlarca öğrenci tercih işlemlerine başladı. ÖSYM Başkanı Halis Aygün sosyal medya üzerinden “Adaylarımız tercihlerini 27 Temmuz – 5 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirecektir” dedi. Açıklamanın ardından YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ve ek tercihlerin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. İşte detaylar…

2022-2023 Eğitim yılı için üniversite tercihinde bulunan adaylar, YKS tercih işlemlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Toplam 24 üniversite seçebilecek olan adaylar YKS tercih sonuçları için de bilgi almak istiyor. Peki YKS 2022 tercih kılavuzunda YKS tercih sonuçları tarihi yer aldı mı? Ek tercihlere ilişkin tarihler belli mi?

2022 YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

27 Temmuz – 5 Ağustos 2022 tarihleri arasında sürecek olan ve toplam 10 günü kapsayan YKS tercih işlemlerinin sonuçları ardından üniversite kayıt işlemleri 22 Ağustos’ta başlayacağından dolayı YKS tercih sonuçlarının da Ağustos’un ikinci haftası açıklanacağı tahmin ediliyor.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL DUYURULACAKTIR?

Yerleştirme Sonuçları internet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacaktır. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecektir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.