2023 LGS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

    24.07.2023
    A+
    A-
    2023 LGS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

    Heyecanla beklenen 2023 LGS Yerleştirme Sonuçları sonunda açıklandı! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), LGS sonuçlarını resmi olarak duyurdu ve öğrenciler artık sonuçlarını sonuc.meb.gov.tr ekranından sorgulayabiliyor.

    2023 LGS sınav sonuçları, 3-19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen tercih sürecinin ardından açıklandı. Bu haberle birlikte, lise tercihleri yapan öğrenciler hızla bilgi edinme çabalarına giriştiler. Herkes, merakla LGS tercih sonucunu nasıl ve nereden öğreneceklerini araştırmaya başladı.

    2023 LGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

    Lise tercih sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi web sitesi olan meb.gov.tr üzerinden erişime açıldı. Adaylar, TC kimlik numarası ve doğum tarihi bilgilerini kullanarak yerleştirme sonuçlarına kolayca ulaşabiliyorlar.

    LGS SONUÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

    Bu yıl, 1 milyondan fazla 8. sınıf öğrencisi tarafından katılan ve 562 birincinin olduğu LGS merkezi sınavı, 4 Haziran tarihinde gerçekleştirildi. Sonuçlar 23 Haziran’da açıklandıktan sonra, 3 Temmuz’da başlayan tercih dönemi 19 Temmuz’da sona erdi. Yerleştirme sonuçları bugün itibarıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinden duyuruldu.

    İlk yerleştirmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için süreç devam edecek. 24-28 Temmuz tarihleri arasında yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi yapılacak ve sonuçlar 31 Temmuz’da açıklanacak.

    NAKİLLER NE ZAMAN YAPILACAK?

    Nakiller bu yıl da iki dönemde yapılacak ve her iki dönemde de öğrencilere 3 tercih hakkı tanınacak.

    ETİKETLER:
    BİR YORUM YAZIN

    ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

    Henüz yorum yapılmamış.