2023 Lise Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır?

    22.08.2023
    A+
    A-
    2023 Lise Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır?

    Lise kayıt işlemleri, LGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından binlerce öğrenci tarafından merak edilmeye başlandı. Kazandıkları liselere kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, kayıt için gerekli belgeler konusunda araştırmalarını hızlandırdı. Liselere kayıt süreci nasıl işliyor? Lise kaydı için hangi evraklar gereklidir? İşte detaylar..

    LGS YERLEŞTİRME SÜRECİ TAMAMLANDI

    LGS merkezi yerleştirmelerin ardından yapılan iki nakil sürecinde de hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları aracılığıyla yerleştirildi. 8-16 Ağustos 2023 tarihleri arasında başvuruları alınan öğrencilerin yerleştirme süreçleri 18 Ağustos 2023 tarihinde tamamlanmıştı.

    Yerel yerleştirme sırasında;

    1- Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden; Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanlarındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.

    2- Yerleştirmede, okul başarı puanı yüksek olan öğrenciler öncelikli olarak yerleştirilecektir.

    3- Yerleştirmede, 8’inci sınıfta okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısı az olan öğrencilerin öncelikli olarak yerleştirilmesine dikkat edildi.

    LİSE KAYITLARI NASIL YAPILACAK?

    lise kayıt

    lise kayıt

    MEB tarafından yayımlanan 2023 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda belirtilen bilgilere göre yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları -açık liseler ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okullar hariç- sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

    Yani belirtilen bölümler dışındaki bölümlere yerleşen öğrencilerin kayıt için herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur. Lise kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılmaktadır.

    2023 yılı Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’na ulaşmak için tıklayınız.

    BİR YORUM YAZIN

    ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

    Henüz yorum yapılmamış.