2023 YKS Başvuru Ödemeleri İçin Son Gün Bugün!

24.03.2023
A+
A-
2023 YKS Başvuru Ödemeleri İçin Son Gün Bugün!

ÖSYM tarafından yapılan duyuru sonrasında 2023 YKS başvurları 8 Mart itibari ile başladı ve 23 Mart itibariyle son buldu. Adayların başvuru ücretini ödemeleri için ise son gün 24 Mart. YKS ödemesi nereden ve nasıl yapılır? İşte detaylar..

YKS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

2023 yılı içerisinde gerçekleştirilecek olan YKS’ye katılmak isteyen adaylardan sadece TYT’ye girecek olanlar 115 Lira ödeyecekler.

TYT, AYT ve YDT’nin tümüne girmek isteyen adaylar ise her bir sınav için 115 TL ödeyecek buna göre toplamda 345 Lira yatırmaları gerekiyor.

YKS İÇİN HANGİ BANKALARA ÖDEME YAPILIR?

Başvuru yapmak isteyen adaylar;

 

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); İş Bankası’nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı; Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/), üzerinden işlem yapabilir.

YKS GEÇ BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN 2023?

YKS geç başvuru tarihleri 27 Mart – 3 Nisan arası olarak belirlendi. 8 Mart 2023 Mart tarihleri arasında üniversite sınavı için başvuru yapmayan adaylar 27 Mart – 3 Nisan tarihleri arasında başvuru işlemlerini yapabilecek.

YKS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

YKS başvuru ücreti bu yıl her bir oturum için 115 TL olarak belirlenmişti. Tek oturuma katılacak adaylar 115, iki oturuma katılacak adaylar 230, 3 oturuma da katılacak adaylar ise 345 TL başvuru ücreti ödedi.

Normal şartlarda ÖSYM’nin tüm sınavlarında geç başvuru tarihlerinde ödenen başvuru ücretleri yüzde 50 artırımlı olarak yatırılıyor. Ancak bu yıl geç başvuru ücretine dair bilgi henüz bulunuyor.

Diğer yandan geç başvuru ücretlerinin, başvuru süresi içerisinde yani 27 Mart-3 Nisan tarihleri arasında ödenmesi gerekiyor.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.