2021 İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı Yapıldı

    30.05.2021
    A+
    A-
    2021 İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı Yapıldı

    Corona virüs salgını nedeniyle ertelenen İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı (2021-İSG/1), gerçekleştirildi. Sınavın detayları haberimizde…

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı (2021-İSG/1) korona virüs salgını nedeniyle ertelendi.

    Sınav Ne Zaman? Saat Kaçta Yapıldı?

    İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı, 30 Mayıs Pazar günü saat 10.15’te gerçekleştirildi.

    Sınavda Kaç Soru Soruldu?

    Saat 10.15’te başlayan sınavda, adaylara soruları cevaplamaları için 75 dakika süre verildi. Sınavda, 5 ayrı sertifika alanında, çoktan seçmeli sorulardan oluşan test uygulandı ve her testte 50 soru yer aldı.

    2021-İSG/1’de, COVID-19 salgınına karşı tedbirler alındı.

    ÖSYM, Covid-19 salgınına karşı 2021-İSG/1 öncesinde tedbir aldı. Bu kapsamda, sınav binaları, detaylı temizliği yapılıp dezenfekte edildi. Ayrıca adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske ve dezenfektan dağıtıldı. İsteyen adaylar, dezenfektanlarını yanlarında getirebildi.

    Sınav görevlilerine de maske ve dezenfektanla lateks eldiven dağıtıldı. Adaylar ve görevliler, kendi maske veya siperlikleriyle de sınava girebildi.

    Korona Virüsü Taşıyan Adaylar Sınava Nasıl Girdi?

    Covid-19 durumu olan adaylar, sınav merkezlerinde hazırlanan ayrı salonlarda sınava alındı. Sınav görevlileri ve adayların Covid-19 durumları, HES kodları aracılığıyla takip edilecek.
    Okul bahçelerindeki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için adaylar ve sınav görevlileri dışında hiç kimse okul bahçelerine alınmadı.

    Adaylar, sınav binalarına girişte ve sınav bitiminde çıkışta, sosyal mesafenin korunması için sınav görevlileri tarafından yönlendirildi. Öte yandan, sınav günü nüfus cüzdanını kaybedenlere geçici kimlik belgesi vermek için açık tutulacak nüfus müdürlükleri ÖSYM’nin internet sitesinden duyuruldu.

    BİR YORUM YAZIN

    ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

    Henüz yorum yapılmamış.