2021 YKS Ek Yerleştirme Tercihleri İçin Son Gün Bugün! Tercihler Saat Kaçta Bitiyor?

YKS
23.09.2021
A+
A-
2021 YKS Ek Yerleştirme Tercihleri İçin Son Gün Bugün! Tercihler Saat Kaçta Bitiyor?

YKS 2021 ek tercih süreci 20 Eylül’de ÖSYM tarafından başlatılmıştı. Ek tercih ücretini yatırarak tercihlerini yapacak olan adaylar ardından sonuçlar için geri sayıma geçecek. Peki, YKS ek tercih ne zaman, saat kaçta bitecek?

Herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleşemeyen binlerce aday baraj puanlarının düşürülmesi ile birlikte YKS ek tercih süresince tercih işlemlerini yapabilecek. YKS ek tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlanmıştı. TYT’den 150 puan üzeri alan adaylar ve TYT’den 180 ve üzeri puan alan adaylar yayımlanan kılavuzda yer alan tabloya göre tercih işlemlerini yapabilecek.

TERCİHLER İÇİN SON GÜN BUGÜN! BAŞVURULAR NE ZAMAN, SAAT KAÇTA BİTECEK?

Kurumdan yapılan açıklamada yer alan bilgilere göre ek tercih başvuruları 23 Eylül 2021 Perşembe günü (bugün) saat 23:59’da sona erecek.

EK TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Ek yerleştirme işlemleri, 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2021-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacaktır.

YKS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN VE NEREDEN AÇIKLANACAK?

YKS ek yerleştirme sonuçlarının önümüzdeki hafta içerisinde erişime açılması bekleniyor. Ek yerleştirme işlemine alınan tüm adayların sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacaktır. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.