2021 KYK Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı!

16.09.2021
A+
A-
2021 KYK Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı!

Günlerdir yanıtı araştırılan 2021-2022 KYK yurt sonuçları açıklandı mı sorusu cevap buldu. Öğrenciler, bir süredir KYK yurt başvuru sonuçları için bekliyordu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, yurt başvuru sonuçları açıklandı. Bilindiği gibi, başvurular 12 Eylül’e kadar e-Devlet üzerinden alınmıştı. Peki, 2021-2022 KYK yurt sonuçları nasıl öğrenilir, nereden bakılır? İşte detaylar..

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca (KYK), yurtlarda barınma talebinde bulunan öğrencilerin yurt başvurularını aldıktan kısa bir süre sonra sonuçları duyurdu.

 

KYK YURT SONUÇLARINA NEREDEN BAKILIR?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Twitter’dan yaptığı açıklamada, 2021-2022 KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını bildirdi. Bu son dakika gelişmesinin ardından KYK yurt başvuru sonuçları sorgulama ekranı üzerindeki yoğunluk artış gösterdi.

2021-2022 KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

YURTLARI KAZANAN ÖĞRENCİLER KAYITLARINI NE ZAMAN VE NEREDEN YAPACAKLAR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, sosyal medyada yaptığı açıklamada “Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrencilerimizin kayıt işlemlerini e-Devlet üzerinden 19 Eylül, saat 22.45’e kadar mutlaka tamamlaması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

YURTLARDA HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Üniversitelerin yüz yüze eğitime geçmesiyle birlikte öğrencilerin barınacağı Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlar, son hazırlıklarını tamamladı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında dezenfekte edilerek temizlenen yurtlara, sosyal mesafe ve temizlik kurallarını hatırlatan levhalar ve görseller konuldu. Belli noktalara dezenfektan yerleştirilen yurtlarda, öğrencilere maske temini konusunda da destek olunacak.

2021 YURT FİYATLARI

2020-2021 ve 2021-2022 akademik takviminde, üniversite öğrencileri, 6-12 Eylül tarihleri arasında yurt başvurularını gerçekleştirdi. Yurtlar fiziksel özellikleri ve barınma durumuna göre 6 kategoriye ayrılıyor. Yurt ücretleri de bu kategorilere göre farklılık gösteriyor. 1.5 yıl önce en düşük yurt ücreti 230 lirayken, zamla birlikte 275 TL oldu. En yüksek fiyat da 500 liradan 600 liraya çıktı. Yurda yeni yerleşen öğrencilerin ödemesi gereken güvence bedeli ise, yüzde 20- 28.5 arasında zamlanarak en düşük 376, en yüksek 820 lira oldu.

GEÇİŞ YAPAN ÖĞRENCİLER İÇİN YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN OLACAK?

 

10 Eylül Cuma gününden sonra kayıt yaptıracak ek kontenjan, yatay-dikey geçiş, özel yetenek, lisansüstü, yurtiçi, yurtdışı değişim programı öğrencileri ve kendi imkanları ile eğitim görmek için gelen uluslararası öğrencilere ait yurt başvuruları ise ilerleyen tarihlerde alınacak.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.