2022 KPSS İptal Edildi: Yeni Tarih Ne Zaman?

05.08.2022
A+
A-
2022 KPSS İptal Edildi: Yeni Tarih Ne Zaman?

KPSS Lisans sınavı iptal edildi. Peki, iptal edilen KPSS ne zaman yapılacak, hangi tarihe ertelendi? Konuyla ilgili ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy açıklamada bulundu. İşte KPSS ile ilgili son dakika gelişmeleri..

Geçen pazar günü ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) şaibeli soru skandalı sonrası iptal edildi. Açıklamayı skandalın ardından ÖSYM Başkanlığı görevinden alınan Prof. Dr. Halis Aygün’ün yerine getirilen Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy yaptı.

2022 KPSS İPTAL EDİLDİ

ÖSYM Başkanı Ersoy, 31 Temmuz’da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıkladı. Bayram Ali Ersoy açıklamasında, “Yeni KPSS takvimi 17 Eylülde başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir” dedi.

DDK Başkanı Yunus Arıncı da, “Kamu vicdanını rahatlatmak ve hiçbir vatandaşımızın kafasında soru işareti kalmaması adına 31 Temmuz’da gerçekleşen KPSS’nin iptaline lüzum görülmüştür. Süreçle ilgili Devlet Denetleme Kurulu olarak şeffaf bir şekilde vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. İletişim Başkanı Altun da, KPSS’nin iptal edilmesiyle ilgili “Kamu kurumlarımızın KPSS ile personel alım süreçleri yeni KPSS takvimine göre güncellenecektir” dedi.

İPTAL OLAN KPSS NE ZAMAN YAPILACAK?

Prof. Dr. Ersoy, yeni sınav takviminin 17 Eylül’de başlayacağını duyurdu. Ersoy, “Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir” dedi.

ÜÇ OTURUM DA ERTELENDİ

Yapılan kapsamlı değerlendirmelerin ardından hem 31 Temmuz 2022’de yapılan KPSS oturumları iptal edilmiş hem de 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos 2022 tarihinde yapılması planlanan oturumlar ertelenmiştir.

ÜCRET TALEP EDİLMEYECEK

Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir. Amacımız tüm adaylara gönül huzuruyla katılacakları ve sonucunun adaletinden emin olacakları bir sınav ortamı oluşturmaktır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.