2022 YKS Tercihleri İçin Geri Sayım Başladı!

05.08.2022
A+
A-
2022 YKS Tercihleri İçin Geri Sayım Başladı!

2022 YKS’ye katılan öğrenciler, sınav sonuçlarına göre tercih yapmaya başladı. 25 Temmuz’da alınmaya başlayan tercihlerin tamamlanmasına kısa süre kala, gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. Henüz tercih yapamayan adaylar ise tercihlerin biteceği tarihi araştırmaya başladı. Peki, YKS tercih son gün ne zaman? 2022 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite yerleştirme sonuçları ne zaman belli olacak? İşte cevaplar..

Öğrencilerin eğitim alacakları üniversiteleri seçtikleri YKS tercihleri için son gün geldi. YKS tercih işlemleri gün sonuna dek https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabilecek. YKS tercih sonuçları için tarih açıklanmadı ancak kayıt işlemleri 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak olmasından dolayı sonuçların Ağustos ayının 2. ya da 3. haftasında açıklanması bekleniyor.

YKS TERCİH İÇİN SON GÜN BUGÜN!

27 Temmuz’da başlayan 2022-YKS tercih işlemleri 05 Ağustos 2022 tarihinde bitecek. Tercih işlemleri, 05 Ağustos 2022 tarihinde saat 23.59’da sona erecek. Adaylar tercihlerini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından kendileri yapacaklar.

2022 YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN.

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2022 YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz duyurulmadı. Tercih sonuçlarının Ağustos ayının ikinci haftası açıklanması bekleniyor. Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi aracılığıyla adaylara duyurulacak.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 30 Aralık 2022 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.