2022 YÖKDİL Sınava Giriş Belgeleri Erişime Açıldı

18.08.2022
A+
A-
2022 YÖKDİL Sınava Giriş Belgeleri Erişime Açıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı YÖKDİL’in bu yıl yapılacak ikinci sınavına sayılı günler kaldı. 6-18 Temmuz 2022 tarihleri arasında başvurusu alınan sınav yaklaştıkça sınava dair birçok konuyu merak eden adaylar, sınav tarihi ve sınav yerleri ile ilgili yoğun bir araştırma yapmaya başladı. Peki YÖKDİL 2 ne zaman? YÖKDİL/2 sınav saati kaç? 2022 YÖKDİL/2 sınav giriş yerleri açıklandı mı?

YÖKDİL/2 NE ZAMAN?

Bu yıl yapılacak ikinci YÖKDİL sınavı için geri sayım başladı. Sınav tarihinin yaklaşmasıyla pek çok konu hakkında merak ettiklerini sorgulayan adaylar, YÖKDİL/2 sınav tarihinin hangi gün olduğunu araştırıyor. 8-16 Temmuz tarihleri arasında başvuruları alınan ve ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı YÖKDİL/2, 28 Ağustos 2022 tarihinde yapılacak.

YÖKDİL/2 SINAVI SAAT KAÇTA?

28 Ağustos 2022 tarihinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı YÖKDİL/2, saat 10:15’te başlayacak ve 180 dakika (3 saat) sürecek. Sınav, İngilizce’de Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında yapılırken, Almanca, Fransızca ve Arapça dillerinde ise sadece Sosyal Bilimler alanında yapılacak.

YÖKDİL/2 SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?

Bu yıl yapılacak ikinci YÖKDİL sınavı, 28 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. 180 dakika sürecek olan sınav için giriş yerlerinin açıklanıp açıklanmadığını merak eden adaylar, araştırmalarını yoğunlaştırmaya başladı. 2022 YÖKDİL/2 sınavı için sınav giriş yerleri henüz açıklanmadı. Konuyla ilgili gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz.

YÖKDİL/2 SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

28 Ağustos 2022 tarihinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı YÖKDİL/2 için geri sayım devam ederken, sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı da merak ediliyor. ÖSYM tarafından yayınlana sınav takvimine göre YÖKDİL/2 sınav sonuçları, 16 Eylül 2022 tarihinde açıklanacak. Adaylar, sınav sonuçlarını öğrenmek için T.C Kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin resmi internet sitesini ya da mobil uygulamalarını ziyaret etmeleri gerekecek. Sınav sonuç belgeleri, adaylara herhangi bir posta yolu ile gönderilmeyecek.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.