2023 Bursluluk Sınavı Sonuçları Açıklandı

22.09.2023
A+
A-
2023 Bursluluk Sınavı Sonuçları Açıklandı

3 Eylül 2023 Pazar günü, Türkiye genelinde 785 yerel ve 2 uluslararası sınav merkezinde gerçekleştirilen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’nın sonuçları açıklandı.

BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI AÇIKLANDI

Sınav sonuçları, 22 Eylül 2023 tarihinde “www.meb.gov.tr” web sitesinde duyuruldu. Okul müdürlükleri, velilerin talep etmeleri durumunda “Sınav Sonuç Belgesi”ni elektronik olarak alıp, mühür ve imzayla onayladıktan sonra, belgeyi öğrenci velisine veya öğrenciye teslim edecektir.

Sonuçlara ulaşmak için tıklayınız.

Bursluluk Sınavı Sonuçları

Bursluluk Sınavı Sonuçları

BU YIL KONTENJAN ARTTIRILDI

Bu yılki kontenjan, 70 bin öğrenciden 100 bine yükseltildi ve bunun içinde 30 bin kontenjan deprem bölgesi öğrencileri için ayrıldı.

Devlet koruması altında olan ve diğer yasalarla burs hakkı verilen 3 bin 871 öğrenci sınava katıldı ve bu öğrencilerin tamamına burs verilecektir.

Annesi veya babası hayatta olmayan deprem mağduru çocuklardan başvuran 8 bin 769 öğrenciden 6 bin 925’i sınava katıldı ve tüm bu öğrencilere burs imkanı sunuldu.

Toplamda 1 milyon 44 bin 846 başvurudan, 875 bin 987 aday sınava katıldı ve toplamda 100 bin öğrenci burs almaya hak kazandı.

BURS ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği’nin hükümlerine göre, bursluluk sınavını kazanarak okula kayıt yaptıran öğrenciler için, kayıt tarihini takip eden Ekim ayının başından itibaren ödenmeye başlanır.

Bursluluk sınavını kazanan fakat parasız yatılılık programına kabul edilen öğrenciler, 2684 sayılı İlköğretim ve Ortaöğretimde Parasız Yatılı veya Burslu Öğrenci Okutma ve Bunlara Yapılacak Sosyal Yardımlara İlişkin Kanun’un 7. maddesinde yer alan “Parasız yatılı öğrencilere ayrıca burs verilmez.” hükmü gereği bursluluk hakkından faydalanamazlar.

KKTC VE YURT DIŞINDAN BAŞVURU YAPAN ÖĞRENCİLER SINAVI KAZANMALARI DURUMUNDA BURSLULUKTAN NASIL FAYDALANIR?

KKTC ve yurt dışından başvuran öğrencilerin bursluluktan faydalanma koşulları sınavı kazanmaları sonucunda şekillenir. 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibariyle, Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı yurt içindeki resmi örgün ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler bursluluktan yararlanabilirler. Ancak yurt dışındaki okullarda eğitim gören veya bu okullara kayıt yaptıran öğrencilerin bursluluk hakları iptal edilecektir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.