2023 Liselere Geçiş Sınavı Tamamlandı: LGS Yüzdelik Dilimleri ve Taban Puanları Açıklandı mı? LGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

04.06.2023
A+
A-
2023 Liselere Geçiş Sınavı Tamamlandı: LGS Yüzdelik Dilimleri ve Taban Puanları Açıklandı mı? LGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2023 LGS tamamlandı. Hayalindeki liseye yerleşme umuduyla Liselere Geçiş Sistemi (LGS)’ye hazırlanan öğrenciler 4 Haziran 2023 Pazar günü sınavda ter döktü. Türkiye genelinde sınava katılım sağlayan öğrenciler “LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?”, “LGS taban/tavan puanları açıklandı mı?” gibi sorulara yanıt arıyor.

MEB tarafından düzenlenen LGS sınavı, 1 milyon 246 bin 429 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Sınav sonuçları 26 Haziran’da açıklanacak ve tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlanacak. Sınava girmeyen öğrenciler ise yerel yerleştirmeyle liselere yerleştirilecek.

2023 LGS sınavının tamamlanmasıyla birlikte liselerin taban ve yüzdelik dilimleri, lise tercih işlemleri öncesinde gündeme geldi. MEB’in internet sitesinden alınan verilerle hazırlanan 2023 Lise Taban Puanları ve Yüzdelik Dilimlerini sizin için hazırladık;

LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB tarafından LGS sonuçları 26 Haziran’da “https://www.meb.gov.tr” internet adresinde ilan edilecek.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

LGS tercih tarihiyle ilgili olarak henüz bir açıklama gelmedi. Ancak geçtiğimiz sene LGS tercih süreci 4-20 Temmuz tarihleri arasında yapılmıştı. Konuyla ilgili gelişme olduğunda haberimizde yer vereceğiz.

SINAVIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR

a. Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi,

b. Cevap kâğıdının, sınav evrakı dönüş zarfından çıkmaması, eksik çıkması veya zarar görmüş olması,

c. Öğrencinin herhangi bir öğrenciden ya da dokümandan kopya çektiğinin veya kopya verdiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi,

ç. Cevap kâğıdının okunmasını engelleyecek gereksiz karalamalardan dolayı optik okuyucu tarafından okunamaması,

d. Geçerli kimlik belgesinin ibraz edilmemesi,

e. Başka öğrencinin sınav evrakının kullanılması,

f. Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi,

g. Öğrenci tarafından sınav evrakına zarar verilmesi (soru kitapçığını ve/veya cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek ve benzeri) durumlarında Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesi’nde belirtilen sınav kuralları ihlal edildiği için sınav görevlilerince hazırlanmış tutanaklar da dikkate alınarak öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.

ETİKETLER:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.