2022 KYK Burs Ücretleri Belli Oldu: Yapılan Zamla Birlikte Kredi ve Burs Ücretleri Ne Kadar Oldu?

21.12.2021
A+
A-
2022 KYK Burs Ücretleri Belli Oldu: Yapılan Zamla Birlikte Kredi ve Burs Ücretleri Ne Kadar Oldu?

KYK burs ve kredi sonuçları açıklamasının ardından kurumdan burs ile kredi almaya hak kazanan adaylar aylık kaç lira ödeme alacaklarını araştırmaya başladılar. Peki, bu yıl KYK bursu ne kadar, kaç TL? 2022 KYK burs ücreti belli oldu mu?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü merakla beklenen burs ve kredi başvurularını açıkladı. Binlerce öğrenci GSB KYK’dan burs alabilmek için geçtiğimiz günlerde başvurularını tamamlamıştı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte de yapılacak ödemelerle ilgili detaylar merak konusu oldu. Peki, öğrencilere aylık olarak ne kadar ödeme yapılacak?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPTI

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün öğrencilere sağladığı aylık burs ve kredi ücretleri her yıl belirleniyor.

2021 yılı için belirlenen ücret lisansta aylık 650 TL, yüksek lisansta 1300 TL ve doktorada 1950 TL.

2022 yılından itibaren zamlı ücretler aylık olarak hesaplara yatmaya başlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Geçtiğimiz yıl lisans öğrencilerine 650 lira, yüksek lisans öğrencilerine 1300 lira, doktora öğrencilerine 1950 lira burs veya kredi vermiştik. Önümüzdeki yıl bu rakamları lisans öğrencilerinde 850 liraya, yüksek lisans öğrencilerinde 1700 liraya, doktora öğrencilerinde 2 bin 550 liraya çıkartıyoruz” dedi.

KREDİNİN BURSA DÖNÜŞMESİ İÇİN NE YAPILMASI GEREKMEKTEDİR?

Kredi almakta iken durumunda sonradan değişiklik olanlardan; (öncelikli burs verilecek öğrenciler) kapsamına giren öğrencilerin kredileri bu durumlarını belgelendirmek kaydıyla öğrencilerin durumunda meydana gelen değişikliği izleyen ödeme döneminden itibaren bursa dönüştürülmektedir. Bu durumda bulunan öğrencilerin dilekçe ile veya bizzat Genel Müdürlük adresine müracaat etmesi gerekmektedir.

KYK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Taahhütnamesini onaylayan öğrencilere bu ay içinde ödemeleri yapılacak. Burs-kredi başvurusu yaparak taahhütnamesini onaylayan yükseköğrenim öğrencilerinin Ekim ayından geçerli üç aylık burs-kredileri de ay sonuna kadar hesaplarına yatırılacak.

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10’uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.