2023 LGS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak? Tercih Kılavuzu Ne Zaman Yayımlanacak?

26.06.2023
A+
A-
2023 LGS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak? Tercih Kılavuzu Ne Zaman Yayımlanacak?

Öğrencilerin merakla beklediği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçları açıklanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 4 Haziran tarihinde gerçekleştirilen LGS sınavına katılan öğrenciler, sonuçlarını meb.gov.tr adresi üzerinden sorgulayabilirler. Sonuçlara erişim için öğrencilerin kişisel bilgilerini kullanmaları gerekmektedir. Ayrıca, LGS tercihleri için başvuru kılavuzunun yayımlanacağı tarih de açıklandı. Tercihlerle ilgili detaylı bilgileri içeren kılavuz, MEB’in resmi internet adresinde yayımlanacak. Öğrenciler, kılavuzdaki yönergeleri takip ederek tercihlerini yapabilecekler.

4 Haziran 2023 tarihinde LGS kapsamında gerçekleştirilen “Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav” sonuçları http://meb.gov.tr adresinden erişime açıldı. Adaylar belirlenen tarihlerde LGS tercih kılavuzu üzerinden lise tercihlerini yapacaklar. Geçen sene LGS tercihleri 4-20 Temmuz tarihlerinde gerçekleşmişti. Peki, LGS tercihleri ne zaman 2023, nasıl yapılır? LGS tercih kılavuzu yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in açıklaması sonrasında, 2023 LGS tercih kılavuzunun yayımlanacağı tarih belli oldu. Buna göre; LGS tercih kılavuzu 26 Haziran 2023 Pazartesi günü yayımlanacak.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Geçtiğimiz yıl LGS tercihleri 4-20 Temmuz tarihleri arasında alınmıştı. 2023 LGS tercihleri ise 3-19 Temmuz tarihleri arasında, yani bayramdan sonra yapılacak.

LGS’DE KAÇ TERCİH HAKKI VAR?

Öğrenciler, ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercihte bulunabilecek. Yerel yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 okul tercihi gerçekleştirebilecek.

Tercihlerde, aynı okul türünden (Anadolu lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) en fazla 3’ü seçilebilecek.

LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN DEPREMZEDE ÖĞRENCİLER İÇİN EK KONTENJAN AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medyada yaptığı paylaşımda depremzede öğrencilere lise tercihlerinde 2 ek kontenjan verildiğini duyurdu.

“23 Haziran’da açıklanan LGS sonuçlarının tüm öğrencilerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

3 Temmuz Pazartesi günü başlayacak tercih sürecinde, 6 Şubat depremlerinden etkilenen yavrularımızın mağduriyetlerini giderici yeni bir düzenlemeyi hayata geçirme kararı aldık.

Diğer öğrencilerimizi etkilemeyecek, onlar için bir mağduriyet oluşturmayacak şekilde yaptığımız düzenlemeyle, 5 Şubat 2023 tarihinde, yalnızca Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep ilinin Nurdağı ve İslahiye ilçelerindeki okulların 8. sınıflarında kayıtlı olan öğrencilerimiz için bu tercih döneminde, Türkiye’nin her tarafındaki sınavlı okullarda her şube için 2 ek kontenjan açacağız.

Düzenleme ile ilgili detaylar Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından 26 Haziran Pazartesi günü yayımlanacak kılavuzda yer alacaktır. Başta depremden etkilenen yavrularımız olmak üzere tüm öğrencilerimize hayırlı bir tercih süreci, keyifli bir tatil ve başarılı bir lise hayatı diliyorum.”

ETİKETLER:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.